Evde Ağız ve Diş Sağlığı Hizmeti ile Yanınızdayız...
26 Haziran 2020

icerikres.jpg
Denizli Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği’ne bağlı Ağız ve Diş Sağlığı Hastanemizde Evde Ağız ve Diş Sağlığı Hizmetleri kapsamında 2011 yılından bu yana bin 201 diş hekimi muayenesi, 200 total protez, 76 bölümlü protez ve 440 da diş çekimi gerçekleştirildi.

Denizli Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği tarafından çeşitli hastalıklara bağlı olarak sağlık tesislerine ulaşmakta zorluk çeken bireylerin, yaşam kalitelerini iyileştirmek amacıyla sağlık ekipleri tarafından hastanın kendi ev ortamında Evde Sağlık Hizmetleri veriliyor. Bu kapsamda birliğe bağlı Ağız ve Diş Sağlığı Hastanemizde de 2011 yılından bu yana 747 hasta, Evde Ağız ve Diş Sağlığı Hizmetlerinden yararlandı.  Bu hastalara bin 201 diş muayenesi, 200 adet total protez, 76 adet bölümlü protez, 440 adet de diş çekimi gerçekleştirildi.

Hastanemiz Başhekim Vekili Dt. İlgin Revna Kaytan evde bakım hastalarının kullandıkları ilaç vb.nedenlerle vücut direncinin düşmesi sonucu, fırsatçı mikroorganizmaların ağız içinde enfeksiyon oluşturabileceğini bu yüzden ağız ve diş sağlığının büyükönem taşıdığını söyledi.  Kaytan: “Evde bakıma muhtaç bireylerde ağız-diş sağlığı sorunlarının görülme sıklığının, normal bireylerden oldukça yüksek olduğu bilinmektedir. Yapılan tedavilerin kalıcılığı, etkili ve bilinçli yapılan ağız bakımları ile mümkündür. Bu konuda hastaların yakınlarına büyük sorumluluk düşmektedir. Hastaların günlük ağız ve diş bakımlarına, aile bireyleri veya bakıcıları tarafından özel bir çaba gösterilmelidir. Günde en az iki defa dişlerinin fırçalanması, gargaralarla ağız bakımlarının yapılması gerekmektedir. Eğer hasta günlük bakımına müsaade ediyorsa ağız temizliği düzenli olarak yapılmalıdır. Bakıma izin vermeyen hastalarda mümkünse uyurken diş temizliği yapılmalıdır” dedi.

Evde Ağız ve Diş Sağlığı Hizmetleriyle Yanınızdayız

Denizli Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Uz. Dr. Berna Öztürk engelli ve kronik hastalıkları nedeniyle yatağa bağımlı bireylerin kendi kendilerine ağız ve diş bakımlarını yapamadıklarını bu noktada devreye Evde Ağız ve Diş Sağlığı Hizmetlerinin girdiğini söyledi.  Öztürk; “Kendine bakamayacak, günlük aktivitelerini tek başına yapamayacak durumda bakıma muhtaç ve yaşlı kişiler, evde takibi zorunlu yatalak hastalar, fiziksel ve zihinsel engelli bireyler, kaza geçirmiş olanlar, engelli ve felçli hastalar Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesi Evde Bakım Birimine yada 444 38 33 numaralı telefonla Evde Ağız ve Diş Sağlığı Hizmetlerine başvuru yapabilir. Başvuru sonrası mobil diş ünitesi ile diş tedavisi için tüm gerekli fiziki donanıma sahip olan ekibimizde diş hekimi,  diş protez teknisyeni ve hemşiremiz ev ziyaretleri gerçekleştirmektedir. Evde Sağlık Hizmetleri kapsamında diş çekimi, dolgu, kanal tedavisi, diş taşı temizliği, protez işlemleri  ekimiz tarafından yapılmaktadır. Ayrıca hasta ve hasta yakınlarına ağız bakımı eğitimi de verilmektedir” dedi.