Türkiye'de İlk Dijital Ağız Diş Sağlığı Hastanesiyiz
26 Haziran 2020

WhatsApp Image 2019-10-30 at 19.12.02.jpeg

HIMMS 19 Eurasia Sağlık Bilişimi ve Teknolojileri Fuarı’nda HIMSS EMRAM kriterlerine göre O-EMRAM Seviye 6 kriterlerini yerine getirerek Türkiye’de bu ünvanı almaya hak kazanan ilk Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesi olan Hastanemiz ödüllendirildi.

Ödülü; Sağlık Müdürü Uz. Dr. Berna Öztürk ile Başhekimimiz Dt. İlgin Revna Kaytan ve Başhekim Yardımcımız Dt. Yasemin Türkkanı, Sağlık Bakan Yardımcısı Dr. Şuayip Birinci ve HIMSS USA CEO’su Harold F. Wolf’un elinden aldı.

“DENİZLİ, BU YIL DA HIMSS 19 EURASİA’DA FARK YARATTI, ÖDÜLLENDİRİLDİ”

Bu yıl da Fuarda Denizli olarak Türkiye’de sayılı hastaneler arasına girerek fark yarattıklarını belirten İl Sağlık Müdürümüz Uz.Dr. Berna Öztürk; “2017 yılında Türkiye’de bir ilk gerçekleştirip Denizli’de 10 kamu hastanemizin hepsi EMRAM Seviye 6 kriterlerini yerine getirerek ‘Dijital Hastane’ olmuş ve geçen yıl ki fuarda bu hastane yöneticilerimiz ile birlikte ödül almıştık. Bu başarı sonucunda Sağlık Bakanlığımız tarafından Türkiye’de ayaktan tedavi hizmeti sunan sağlık kuruluşlarında ilk kez uygulanacak O- EMRAM Seviye 6 modeli için Denizli Ağız ve Diş Sağlığı Hastanemiz pilot il seçilmişti. Hastanemiz pilot il seçildikten sonra Bakanlığımızın diş hastanelerinin dijital hastane olması yönünde belirlemiş olduğu hedefler doğrultusunda çalışmalara başlamış ve Mayıs ayında HIMSS yetkilileri tarafından yapılan değerlendirmeyle birlikte O-EMRAM Seviye 6 kriterlerini yerine getirerek bu ünvanı Türkiye’de almaya hak kazanan ilk Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesi olmuştuk.

İşte bugün de burada yine Türkiye’de bir ilki gerçekleştirmiş olmanın ve bizden sonra bu seviyeye ulaşan sayılı hastane ile bu ödülü almanın haklı gururunu yaşıyoruz. Sayın Sağlık Bakanımızın da belirttiği gibi Türkiye’nin 167 hastanesinin Seviye 6, 3 hastanesinin Seviye 7’ye ulaşması ile ABD’den sonra dünyada en çok dijital hastaneye sahip ülke konumuna yükselmesinde Denizli’de ki hastanelerimizin hepsinin de payının olması İlimiz için çok büyük bir mutluluk ve onur. Bu başarıları yakalamamızda özveri ile yoğun bir çalışma yürüten tüm ekip arkadaşlarımı tebrik ederek teşekkürlerimi iletiyorum. Bu ekip ruhuyla inanıyorum ki Denizli’de birçok yeni proje ve hizmetlerde yine fark yaratmaya devam edeceğiz” diye konuştu.